Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, puszyste i "mięsiste" muffiny z czekoladą. Łatwy przepis!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4400
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3627
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31025
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4400
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3627
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31025
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Przygotować formę na 12 mufinek i wyłożyć wgłębienia papilotkami.
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, dokładnie wymieszać.
Dodać drobno posiekaną czekoladę lub dropsy czekoladowe i ponownie wymieszać.
Do drugiej miski wbić jajka, dodać mleko, cukier, cukier wanilinowy oraz olej lub roztopione masło, całość wymieszać np. rózgą.
Wlać do miski z suchymi składnikami i delikatnie oraz powoli mieszać łyżką do połączenia się składników (mieszamy tylko do momentu aż zniknie surowa mąka).
Ciasto wyłożyć do papilotek w formie na muffiny i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 - 25 minut, do suchego patyczka.