Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffiny nadziewane masą kajmakową.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1220
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3378
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 951
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1220
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3378
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 951
Składniki
Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieram z cukrem, a następnie dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po łyżce ciasta, łyżce masy kajmakowej i znów łyżce ciasta. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.