Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffiny nadziewane masą kajmakową.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15317
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6255
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15317
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6255
Składniki
Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieram z cukrem, a następnie dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po łyżce ciasta, łyżce masy kajmakowej i znów łyżce ciasta. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.