Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z nutellą"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mąkę przesiej do miski z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier. Suche przemieszaj. Osobno połącz olej, jajko i mleko. Dodaj kilka kropli ulubionego aromatu do ciast.
Mokre wymieszaj z suchymi. Ustaw na blasze 12 foremek do muffinek. Wyłóż je papilotkami. Do każdej foremki nałóż odrobinę przygotowanego ciasta, a następnie po łyżeczce nutelli. Wlej resztę ciasta. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz muffinki na złoty kolor 25-30 minut. Po wyjęciu odstaw do całkowitego przestudzenia. Krem malinowy przygotuj według przepisu. Przełóż go do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Ozdób muffiny i, ewentualnie, posyp perełkami cukrowymi.
12 porcji, czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety