Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne muffiny, proste w wykonaniu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25994
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25994
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Mąkę, proszek, cukier mieszamy w jednej misce. Mleko, roztopione i przestudzone masło, jajko mieszamy w drugiej misce. Rabarbar kroimy w plasterki około 1cm. Suche składniki mieszamy z płynnymi, mieszamy do połączenia składników, ale niezbyt długo. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy łyżkę masy. Następnie układamy plasterki rabarbaru (po kilka na muffinkę) i przykrywamy masą. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.