Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć to dość niecodzienne połączenie w słodkich babeczkach, to ja je polecam ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3328
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3328
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać w jednej misce. Stopione masło, ser ricotta, mleko i jaja zmiksować w drugiej misce. Następnie produkty suche wsypywać do mokrych stale miksując.
Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka i łyżką dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek, wyrównać wierzch.
Piec ok. 20-25 min. w temp. ok. 180 stopni. Z podanej ilości składników wyszło ok. 20 babeczek ;) Smacznego!