Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, owocowe babeczki, które całkiem fajnie się prezentuję i niczego sobie smakują ;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 62
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 62
Składniki
Jaja miksować przez kilka minut z cukrem pudrem. Następnie dodać maślankę i olej, połączyć za pomocą miksera. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą.
Do papilotek nakładać ciasta do 2/3 wysokości i powciskać całe owoce (oczywiście wcześniej umyte, osuszone i pozbawione szypułek). Piec ok. 20-25 min. w temp. ok. 175 stopni. Po upieczeniu ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i przyozdobić muffinki. Można także dodać świeże owoce. Smacznego!