Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mufinki, powszechnie wszystkim znane kojarzą się na słodkością, deserami, ... ale można zrobić z nich smaczną i prostą przekąskę w dodatku z aromatycznym tuńczykiem w środku.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6337
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10309
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6337
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10309
Składniki
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i razem z jajkami, koperkiem i szczypiorkiem i wstępnie miksuję. Kolejno dodaję drobno posiekaną cebulę i startą na grubych oczkach cukinię (pozbawioną miąższu pestkowego) i cały czas miksując na wolnych obrotach dodaję mleko i 3/4 ilości startego parmezanu. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe ciasto przekładam do papilotek w ilości ok 1 dużej łyżki na co kładę po ok pół łyżeczki odsączonego z sosu tuńczyka z puszki co z kolei znów przykrywam 1 dużą łyżką ciasta. Na samą górę każdej mufinki kładę resztę czyli ok 1/4 startego parmezanu i piekę w piekarniku ok 20 minut w 200oC. Podałem z gruszką z cynamonem.