Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. To jedyne ciasto, które piekła moja mama. Przepis pewnie dostała od koleżanki, bo u niej też prawie zawsze było na stole. Posypane wiórkami kokosowymi albo cukrową kolorową posypką. Rewelacja....
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Zagotować masło (margarynę), kakao i cukier. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać pozostałe składniki, pianę z białek dodać na końcu i delikatnie wymieszać.
Piec 40 - 45 minut na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać olej i wymieszać. Polewą polać ciasto.