Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. To jedyne ciasto, które piekła moja mama. Przepis pewnie dostała od koleżanki, bo u niej też prawie zawsze było na stole. Posypane wiórkami kokosowymi albo cukrową kolorową posypką. Rewelacja....
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Zagotować masło (margarynę), kakao i cukier. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać pozostałe składniki, pianę z białek dodać na końcu i delikatnie wymieszać.
Piec 40 - 45 minut na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać olej i wymieszać. Polewą polać ciasto.