Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. To jedyne ciasto, które piekła moja mama. Przepis pewnie dostała od koleżanki, bo u niej też prawie zawsze było na stole. Posypane wiórkami kokosowymi albo cukrową kolorową posypką. Rewelacja....
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3887
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3701
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3887
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3701
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
Zagotować masło (margarynę), kakao i cukier. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać pozostałe składniki, pianę z białek dodać na końcu i delikatnie wymieszać.
Piec 40 - 45 minut na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać olej i wymieszać. Polewą polać ciasto.