Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to chyba jedno z najpopularniejszych ciast jakie znam. Delikatne, wilgotne i bardzo czekoladowe.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 557
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 557
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 183
Składniki
Wykonanie: 1.Cukier, wodę, kakao, masło podgrzewać w rondelku na małym ogniu i co jakiś czas mieszać aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Ostudzić. 2.Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na wolnych obrotach miksera dodawać do białek żółtka i małym strumieniem, stopniowo ostudzoną masę czekoladową. 3.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4.Wylać na małą kwadratową blaszkę lub do tortownicy wysmarowanej masłem. 5.Piec ok.40 minut w 180°C. 6.Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć kajmakiem. 7.Wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować grubo wierzch i boki murzynka.