Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1078
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1048
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12966
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1078
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1048
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12966
Składniki
Masło rozpuścić w misce dodać kakao, cukier i wodę. Gotować 7 minut.
Zostawić pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do blachy o wymiarach 25x40, wcześniej posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 45 minut. Polać polewą.