Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
Masło rozpuścić w misce dodać kakao, cukier i wodę. Gotować 7 minut.
Zostawić pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do blachy o wymiarach 25x40, wcześniej posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 45 minut. Polać polewą.