Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
Masło, cukier, kakao i mleko włożyć do naczynia, mieszać na malutkim ogniu aż powstanie jednolita masa.
Do masy dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą sztywną pianę z białek-wszystko razem mieszamy.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy lub tak jak ja wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st.C i i piec 30-40 min Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową. Smacznego łakomczuchy :)