Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z braku wystarczającej ilości mąki do jednego ciasta, zrobiłam murzynka :), inna wersja niż do tej pory piekłam
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424874
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336946
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424874
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336946
Składniki
Do misy miksera włożyć bardzo miękkie masło. Dodać cukier i ubijać mikserem przez 10 - 12 minut, aż będzie puszyste. Do drugiej miski wlać jogurt, dodać jajka, wanilię i zmiksować mikserem lub roztrzepać trzepaczką na jednolitą masę. Do oddzielnej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, wymieszać ze zmielonymi migdałami. Połączyć (miksując chwilę mikserem na małych obrotach lub mieszając delikatnie widelcem) z utartym masłem oraz masą jajeczną.
Składniki najlepiej delikatnie mieszać dodając je na przemian, podzielone na 3 partie. Masę wyłożyć do przygotowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 min. Całkowicie ostudzić, wyjąć z foremki. Moje uwagi to takie, że masło, cukier ubiłam, i dodałam do tego jogurt, jajka, wanilię, a później mąkę z resztą suchych składników.
Przepis pochodzi z www.kwestiasmaku.com