Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
upiekła go 12 - latka, więc łatwy w przyrządzeniu, pyszny!!!
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 977
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 21
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 39
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4263
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 99
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 977
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 21
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 39
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4263
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 99
Składniki
Do garnka wrzucamy margarynę, cukier, wodę i kakao. Ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania. Wystudzić.
Po wystygnięciu dodać dodać 4 żółtka. Wymieszać. Z powstałej masy odlać 3/4 szklanki.
Do reszty masy dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotować z pozostałych białek sztywno ubitą pianę i dodać ją do masy delikatnie mieszając łyżką (nie miksujemy).
Wlewamy masę do wysmarowanej i obsypanej bułką lub kaszą manną formy i pieczemy w temp. 160 - 180 stopni przez ok. 40 - 50 min.
Ciepłe ciasto wyciągamy z formy na deskę i dekorujemy tą częścią masy, którą odlaliśmy do szklanki. Pozostawiamy do ostygnięcia. Smacznego.