Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek według przepisu Nigelli Lawson.Jest mocno ciemny i mocno czekoladowy.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Czekoladę pokruszyć w grubsze kawałki.
Roztopić masło na malutkim ogniu,dodać cukier,kakao i dokładnie wymieszać.Zdjąć z ognia i dodać mąkę z sodą.Wymieszać.Powstanie bardzo mocno gęsta masa (i taka ma być).W osobnym naczyniu leciutko rozkłócić jajka,dodać do nich wanilię i dodać do masy.Dokładnie wymieszać wszystko łyżką a na końcu dodać pokruszoną czekoladę.
Wylać na małą blaszkę (u mnie ok 23x23)Piec ok 25 - 35 min w temp 200 st.
Murzynek powinien urosnąć a potem lekko opaść:)Smacznego