Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek według przepisu Nigelli Lawson.Jest mocno ciemny i mocno czekoladowy.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 224
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 224
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Składniki
Czekoladę pokruszyć w grubsze kawałki.
Roztopić masło na malutkim ogniu,dodać cukier,kakao i dokładnie wymieszać.Zdjąć z ognia i dodać mąkę z sodą.Wymieszać.Powstanie bardzo mocno gęsta masa (i taka ma być).W osobnym naczyniu leciutko rozkłócić jajka,dodać do nich wanilię i dodać do masy.Dokładnie wymieszać wszystko łyżką a na końcu dodać pokruszoną czekoladę.
Wylać na małą blaszkę (u mnie ok 23x23)Piec ok 25 - 35 min w temp 200 st.
Murzynek powinien urosnąć a potem lekko opaść:)Smacznego