Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto murzynek z dodatkiem ajerkoniaku. Ajerkoniak nadaje wypiekowi nieco słodszego, wyjątkowego aromatu. Zarazem murzynek nie traci swojego wyjątkowego charakteru. Nie jest to jednak ciasto przeznaczone dla dzieci. Doskonale sprawdzi się na przyjęciach rodzinnych.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 127
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 61
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 138
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 127
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 61
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 138
Składniki
Masło rozpuszczamy z cukrem, wodą i kakałem. Białka oddzielamy od żółtek. Do przestudzonej masy dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy ajerkoniak. Miksujemy. Zimne białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.