Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto murzynek z dodatkiem ajerkoniaku. Ajerkoniak nadaje wypiekowi nieco słodszego, wyjątkowego aromatu. Zarazem murzynek nie traci swojego wyjątkowego charakteru. Nie jest to jednak ciasto przeznaczone dla dzieci. Doskonale sprawdzi się na przyjęciach rodzinnych.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11959
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39368
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11959
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39368
Składniki
Masło rozpuszczamy z cukrem, wodą i kakałem. Białka oddzielamy od żółtek. Do przestudzonej masy dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy ajerkoniak. Miksujemy. Zimne białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.