Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Margarynę, olej, cukier, kakao i wodę podgrzewamy w garnuszku na małym ogniu ciągle mieszając aż do połączenia składników. Masę schładzamy a następnie dodajemy do niej kolejno 5 żółtek ciągle miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Miksujemy.Delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z 5 białek. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy pokrojone owoce i pieczemy ok 60 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. UWAGA: porcja na największą blaszkę.