Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które każdy jadł i pewnie sam też piekł
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25085
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25085
Składniki
Ciasto: Mleko,masło,cukier,kawę rozpuszczalną i kakao zagotować razem.Zostawić do przestygnięcia . Mąkę i sodę zmiksować z zagotowana i przestudzoną masą kakaową.Następnie dodać 3 żółtka,szczyptę soli i powidła, dżem i cukier waniliowy, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać już przy użyciu łyżki. Piec w tortownicy w 170 st. 40 min.
Polewa czekoladowa: Do garnka włożyć wszystkie składniki oprócz śmietany,podgrzewać na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników,zdjąć z palnika i przestudzić. Do chłodnej już polewy wlać delikatnie śmietanę i przy pomocy trzepaczki delikatnie wymieszać. Gotową polewę czekoladową wylewać na murzynka i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!!!