Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Murzynek z polewą twarogową"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka ubij na sztywno z połową cukru. Miękkie masło utrzyj z rozpuszczoną czekoladą, resztą cukru i żółtkami. Do masy czekoladowej dodaj pianę z białek, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozlej do dwóch form (30x10 cm). Twaróg wymieszaj z jajkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Rozsmaruj go na cieście w obu formach. Połowę truskawek pokrój w drobne kawałki i rozmiksuj. Łyżeczką utwórz z rozmiksowanych truskawek paski na kremie twarogowym, a następnie zrób nożem dekoracyjny marmurek. Piecz w piekarniku rozgrzanym na 150°C przez około 30 minut. Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie, a następnie wyjmij je z form. Przed podaniem udekoruj pozostałymi truskawkami.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średni. Porcja 224 kcal.Źródło: TV14