Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Murzynek z polewą twarogową"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka ubij na sztywno z połową cukru. Miękkie masło utrzyj z rozpuszczoną czekoladą, resztą cukru i żółtkami. Do masy czekoladowej dodaj pianę z białek, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozlej do dwóch form (30x10 cm). Twaróg wymieszaj z jajkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Rozsmaruj go na cieście w obu formach. Połowę truskawek pokrój w drobne kawałki i rozmiksuj. Łyżeczką utwórz z rozmiksowanych truskawek paski na kremie twarogowym, a następnie zrób nożem dekoracyjny marmurek. Piecz w piekarniku rozgrzanym na 150°C przez około 30 minut. Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie, a następnie wyjmij je z form. Przed podaniem udekoruj pozostałymi truskawkami.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średni. Porcja 224 kcal.Źródło: TV14