Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach i przyjemnie "szczypiący" w język :-) szybki deser
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Składniki
Żelatynę zalać 3 łyżeczkami zimnej wody wymieszać i odstawić na 5 minut. Sok pomarańczowy ugrzać w kubku, dodać żelatynę i podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Uważać, aby się nie zagotowało. Ajerkoniak dodać do soku i dokładnie wymieszać. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać adwokat z sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszać łyżką. Mus przełożyć do malutkich szklaneczek i włożyć do lodówki na kilka godzin, aby deser się schłodził. Przed podaniem ozdobić śmietanką (100ml) ubitą z cukrem pudrem (2 łyżeczki) Smacznego. Z podanych proporcji wyszło mi 6 takich mniejszych kieliszków, moim zdaniem takie porcje wystarcza, bo mus jest słodki i sycący :-)