Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach i przyjemnie "szczypiący" w język :-) szybki deser
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Żelatynę zalać 3 łyżeczkami zimnej wody wymieszać i odstawić na 5 minut. Sok pomarańczowy ugrzać w kubku, dodać żelatynę i podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Uważać, aby się nie zagotowało. Ajerkoniak dodać do soku i dokładnie wymieszać. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać adwokat z sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszać łyżką. Mus przełożyć do malutkich szklaneczek i włożyć do lodówki na kilka godzin, aby deser się schłodził. Przed podaniem ozdobić śmietanką (100ml) ubitą z cukrem pudrem (2 łyżeczki) Smacznego. Z podanych proporcji wyszło mi 6 takich mniejszych kieliszków, moim zdaniem takie porcje wystarcza, bo mus jest słodki i sycący :-)