Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowo-korzenny

Mus czekoladowo-korzenny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 4912

Tym razem chcieliśmy zaproponować Wam świąteczny deser czekoladowy o przyjemnym, korzennym smaku.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka przyprawy korzennej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 ml śmietanki 30%
  • szczypta soli
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Żółtka jajek oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, przyprawę, dokładnie łączymy i lekko ostudzamy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do żółtek, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotowy mus przekładamy do salaterek, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 05 grudnia 2015 OMG zakochałam się <3 a moje kubki smakowe oszalały :-) na pewno w najbliższym czasie zrobię :-* Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń