Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem chcieliśmy zaproponować Wam świąteczny deser czekoladowy o przyjemnym, korzennym smaku.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3836
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 984
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34228
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3836
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 984
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34228
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, przyprawę, dokładnie łączymy i lekko ostudzamy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do żółtek, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotowy mus przekładamy do salaterek, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.