Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11357
Dodano: 08.12.2013
Odsłon: 3912
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z kawą, zmiksować ją z jogurtem.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w minimalnej ilości wody żelatynę oraz kakao.
Do masy czekoladowo-jogurtowej dodawać ubitą śmietanę, delikatnie mieszając za pomocą łopatki.
Gotowy mus wylać pucharków lub szklanek. Schłodzić najlepiej całą noc w lodówce.
Przed podaniem udekorować w dowolny sposób. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Ewaaa 08 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
zabieram ! bo bez jajek :)))))) Odpowiedzi: 4 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz