Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty czekoladowo-kawowy deser znutką migdałową na każdą okazję.POLECAM!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki odkładając część do dekoracji musu.
Czekoladę z masłem i kawą rozpuszczamy w kąpieli wodnej tzn. na garnuszek z gorącą wodą stawiamy miskę z produktami do rozpuszczenia i lekko podgrzewamy na ogniu.
Jajka sparzamy wrzątkiem na sitku. Żółtka oddzielamy od białek i delikatnie łączymy z lekko przestudzoną czekoladą. Dodajemy likier i mieszamy, aż likier połącz się z całością.
Następnie ubijamy jedno białko i również łączymy bardzo delikatnie z masą czekoladową.
Na końcu schłodzoną śmietanę mieszamy zmasą czekoladową, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gotowy mus przekładamy do pucharków lub kielichów, dekorujemy pozostałą śmietanką i startą białą czekoladą. SMACZNEGO!