Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-01-2012
Pyszny,delikatny klasyczny francuski deser.Rozkosz dla podniebienia.źródło:claudia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki,przełożyć do rondelka i razem z masłem stopić w kąpieli wodnej.
Żółtka ubić z cukrem na parze na gęsty krem.Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i startą skórką pomarańczową.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.2 łyżki piany dodać do masy czekoladowej i utrzeć.Następnie delikatnie wymieszać pozostałą pianę.Mus rozłożyć do pucharków i wstawić na 30 minut do lodówki.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.