Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-01-2012
Pyszny,delikatny klasyczny francuski deser.Rozkosz dla podniebienia.źródło:claudia
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9653
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9653
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki,przełożyć do rondelka i razem z masłem stopić w kąpieli wodnej.
Żółtka ubić z cukrem na parze na gęsty krem.Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i startą skórką pomarańczową.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.2 łyżki piany dodać do masy czekoladowej i utrzeć.Następnie delikatnie wymieszać pozostałą pianę.Mus rozłożyć do pucharków i wstawić na 30 minut do lodówki.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.