Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-01-2012
Pyszny,delikatny klasyczny francuski deser.Rozkosz dla podniebienia.źródło:claudia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki,przełożyć do rondelka i razem z masłem stopić w kąpieli wodnej.
Żółtka ubić z cukrem na parze na gęsty krem.Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i startą skórką pomarańczową.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.2 łyżki piany dodać do masy czekoladowej i utrzeć.Następnie delikatnie wymieszać pozostałą pianę.Mus rozłożyć do pucharków i wstawić na 30 minut do lodówki.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.