Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-01-2012
Pyszny,delikatny klasyczny francuski deser.Rozkosz dla podniebienia.źródło:claudia
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8651
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13434
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2699
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8651
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13434
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2699
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki,przełożyć do rondelka i razem z masłem stopić w kąpieli wodnej.
Żółtka ubić z cukrem na parze na gęsty krem.Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i startą skórką pomarańczową.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.2 łyżki piany dodać do masy czekoladowej i utrzeć.Następnie delikatnie wymieszać pozostałą pianę.Mus rozłożyć do pucharków i wstawić na 30 minut do lodówki.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.