Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus dyniowy z dodatkiem cynamonu i kardamonu pod miodowym jogurtem, czyli deser na jesienne popołudnie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Dynię umyć, obrać, usunąć część nasienną i pokroić w kostkę.
Obraną dynię dusić pod przykryciem, z dodatkiem jednej szklanki wody, cynamonu i kardamonu, przez około 30 minut.
Dynię zblendować na gładką masę, dodać suchą galaretkę oraz cukier wanilinowy i wymieszać. Tak przygotowany mus przełożyć do czterech salaterek, odstawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z miodem.
Do każdej salaterki na wierzch musu nałożyć po dwie łyżki jogurtu przygotowanego w poprzednim etapie.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, często mieszając i pilnując, aby się nie przypalił, następnie odstawić do wystudzenia.
Pozostaje już tylko wystudzonym słonecznikiem udekorować desery i delektować się smakiem jesieni :)