Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus dyniowy z dodatkiem cynamonu i kardamonu pod miodowym jogurtem, czyli deser na jesienne popołudnie.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 752
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7185
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 752
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7185
Składniki
Dynię umyć, obrać, usunąć część nasienną i pokroić w kostkę.
Obraną dynię dusić pod przykryciem, z dodatkiem jednej szklanki wody, cynamonu i kardamonu, przez około 30 minut.
Dynię zblendować na gładką masę, dodać suchą galaretkę oraz cukier wanilinowy i wymieszać. Tak przygotowany mus przełożyć do czterech salaterek, odstawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z miodem.
Do każdej salaterki na wierzch musu nałożyć po dwie łyżki jogurtu przygotowanego w poprzednim etapie.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, często mieszając i pilnując, aby się nie przypalił, następnie odstawić do wystudzenia.
Pozostaje już tylko wystudzonym słonecznikiem udekorować desery i delektować się smakiem jesieni :)