Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus dyniowy z dodatkiem cynamonu i kardamonu pod miodowym jogurtem, czyli deser na jesienne popołudnie.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 69
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6820
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 69
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6820
Składniki
Dynię umyć, obrać, usunąć część nasienną i pokroić w kostkę.
Obraną dynię dusić pod przykryciem, z dodatkiem jednej szklanki wody, cynamonu i kardamonu, przez około 30 minut.
Dynię zblendować na gładką masę, dodać suchą galaretkę oraz cukier wanilinowy i wymieszać. Tak przygotowany mus przełożyć do czterech salaterek, odstawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z miodem.
Do każdej salaterki na wierzch musu nałożyć po dwie łyżki jogurtu przygotowanego w poprzednim etapie.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, często mieszając i pilnując, aby się nie przypalił, następnie odstawić do wystudzenia.
Pozostaje już tylko wystudzonym słonecznikiem udekorować desery i delektować się smakiem jesieni :)