Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus groszkowy"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Zagotuj wodę z dodatkiem soli, masła i cukru, wsyp groszek, dolej wino i gotuj 7 minut, odcedź. Ugotowany groszek zmiksuj blenderem wraz z kolendrą. Dodaj śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Buraczki zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie paski, delikatnie odciśnij z nadmiaru soku. Na talerzu układaj sałatę. Mus z groszku włóż do miseczki, dociśnij, wyłóż na talerzyk. Wierzch udekoruj buraczkami.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień