Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi poziomki - z pewnością pokocha ten przepis. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Poziomki przebrać, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Dwie łyżki poziomek odłożyć do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito i wstawić do lodówki na 1 godz. Żelatynę rozpuścić w 80 ml gorącej wody i ostudzić. Żółtka utrzeć ze 120 g cukru na gładką, jednolitą masę.
Z białek ubić sztywną pianę. Do przetartych poziomek dodawać - cały czas ubijając - po łyżce piany z białek, a następnie utarte żółtka, rozpuszczoną, schłodzoną żelatynę. Ubijać wszystko tak długo, aż mus zacznie gęstnieć
Śmietankę utrzeć z pozostałym cukrem. Gotowy mus przełożyć do salaterek. Udekorować kleksami bitej śmietany oraz poziomkami. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Chrupiące rurki z czekoladowym kremem, do porannej kawy :)
Odsłon: 1984
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1788
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 167
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32539
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3580
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1788
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 167
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32539
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3580
Składniki
Poziomki przebrać, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Dwie łyżki poziomek odłożyć do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito i wstawić do lodówki na 1 godz. Żelatynę rozpuścić w 80 ml gorącej wody i ostudzić. Żółtka utrzeć ze 120 g cukru na gładką, jednolitą masę.
Z białek ubić sztywną pianę. Do przetartych poziomek dodawać - cały czas ubijając - po łyżce piany z białek, a następnie utarte żółtka, rozpuszczoną, schłodzoną żelatynę. Ubijać wszystko tak długo, aż mus zacznie gęstnieć
Śmietankę utrzeć z pozostałym cukrem. Gotowy mus przełożyć do salaterek. Udekorować kleksami bitej śmietany oraz poziomkami. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 72
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 249