Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus wielowarzywny"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Udka zalej wodą, zagotuj. Zdejmij szumy. Włóż oczyszczone marchewki, seler, pietruszkę, por i lubczyk. Gotuj 50 min. Przypraw.
Papryki czerwone oczyść, ułóż na blasze skórką do góry, piecz 20-25 min w 190°C. Szczelnie owiń folią spożywczą. Odłóż na kilkanaście minut. Obierz.
Osobno zmiksuj marchewki, seler i czerwoną paprykę. W półtorej szklanki wywaru rozpuść żelatynę. Kremówkę ubij. Do każdego z warzyw dodaj po 1/3 tężejącego wywaru i 1/3 kremówki. Żółtą i zieloną paprykę pokrój, wymieszaj z masą selerową. Masy po kolei wlej do keksówki. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie