Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
genialny smak, delikatny mus rozpływający się w ustach
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 718
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 718
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Białą czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Aquafabę należy ubijać z solą ok. 10 min. do uzyskania sztywnej, białej piany. Dodać cukier puder po łyżce, cały czas miksując do rozpuszczenia cukru.
Do przestudzonej czekolady dodać 3 łyżki ubitej piany i delikatnie wymieszać szpatułką.
Następnie całość przełożyć do pozostałej piany i wszystko delikatnie wymieszać tak aby piana nie opadła. Gotowy mus przełożyc do miseczek, kieliszków lub słoiczków i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Podawać z ulubionym musem. Smacznego :-)