Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
genialny smak, delikatny mus rozpływający się w ustach
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Składniki
Białą czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Aquafabę należy ubijać z solą ok. 10 min. do uzyskania sztywnej, białej piany. Dodać cukier puder po łyżce, cały czas miksując do rozpuszczenia cukru.
Do przestudzonej czekolady dodać 3 łyżki ubitej piany i delikatnie wymieszać szpatułką.
Następnie całość przełożyć do pozostałej piany i wszystko delikatnie wymieszać tak aby piana nie opadła. Gotowy mus przełożyc do miseczek, kieliszków lub słoiczków i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Podawać z ulubionym musem. Smacznego :-)