Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
genialny smak, delikatny mus rozpływający się w ustach
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 585
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2308
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 585
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2308
Składniki
Białą czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Aquafabę należy ubijać z solą ok. 10 min. do uzyskania sztywnej, białej piany. Dodać cukier puder po łyżce, cały czas miksując do rozpuszczenia cukru.
Do przestudzonej czekolady dodać 3 łyżki ubitej piany i delikatnie wymieszać szpatułką.
Następnie całość przełożyć do pozostałej piany i wszystko delikatnie wymieszać tak aby piana nie opadła. Gotowy mus przełożyc do miseczek, kieliszków lub słoiczków i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Podawać z ulubionym musem. Smacznego :-)