Do góry

Desery Przepis na:

Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 14629

Dodano:

Odsłon: 883

Wspaniały deser na przyjęcie urodzinowe naszych pociech.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żelatynę zalać gorącą wodą, czekoladę rozpuścić w połowie gorącego mleka, ostudzić i dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę. Dodać ubite na pianę jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować. Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń