Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto składające się z delikatnego biszkoptu, dwóch pianek śmietanowych oraz dwóch warstw galaretki - pod jedną zatopione są bakalie, druga skrywa pokrojone na kawałki brzoskwinie. Polecam!
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Na końcu dodajemy olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką.
Ciasto przelewamy do formy (21x32cm, może być ciut większa) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia (włożyłam do zlewu częściowo wypełnionego zimną wodą).
Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia (w temp. pokojowej).
Gdy żółta galaretka zaczyna tężeć, ubijamy połowę schłodzonej śmietanki. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku. Następnie dodajemy tężejącą żółtą galaretkę, mieszamy.
Masę od razu rozprowadzamy na przestudzonym biszkopcie (dość szybko tężeje). Posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami oraz sparzonymi rodzynkami. Następnie wykładamy tężejącą zieloną galaretkę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do stężenia.
Podobnie przygotowujemy galaretki wiśniowe.
Resztę schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno, dodając pod koniec 1-2 łyżki cukru pudru do smaku. Dodajemy tężejącą galaretkę brzoskwiniową, mieszamy.
Masę wykładamy na stężałą zieloną galaretkę. Na jej wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki owoce, lekko wciskając je w masę.
Wierzch zalewamy tężejącą galaretką wiśniową.
Nie ukrywam, że ciasta Siostry Anastazji za każdym razem kradną moje serce. T...
Odsłon: 9810
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7171
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15360
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 636
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7171
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15360
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 636
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Na końcu dodajemy olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do formy (21x32cm, może być ciut większa) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia (włożyłam do zlewu częściowo wypełnionego zimną wodą). Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia (w temp. pokojowej).
Gdy żółta galaretka zaczyna tężeć, ubijamy połowę schłodzonej śmietanki. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku. Następnie dodajemy tężejącą żółtą galaretkę, mieszamy. Masę od razu rozprowadzamy na przestudzonym biszkopcie (dość szybko tężeje). Posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami oraz sparzonymi rodzynkami. Następnie wykładamy tężejącą zieloną galaretkę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Podobnie przygotowujemy galaretki wiśniowe. Resztę schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno, dodając pod koniec 1-2 łyżki cukru pudru do smaku. Dodajemy tężejącą galaretkę brzoskwiniową, mieszamy. Masę wykładamy na stężałą zieloną galaretkę. Na jej wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki owoce, lekko wciskając je w masę. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką wiśniową.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 119
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 120