Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was przepis na słodką choinkę, która nie tylko wygląda fantastycznie i jest ozdobą świątecznego stołu, ale też smakuje wyśmienicie!
Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na który dajemy pierwszy płat ciasta francuskiego. Nutellę lekko podgrzewamy - tak żeby nie była zbyt gęsta, ale też zbyt lejąca - i smarujemy ciasto francuskie.
Rozwiń drugi arkusz ciasta i przykryj nim arkusz z kremem. Teraz wycinamy nożem trójkątny kształt choinki, robiąc dwa nacięcia na skos. Następnie wykonujemy około 10 nacięć z obu stron trójkąta, tak, by NIE PRZECINAŁY się one na środku. Każdy pasek okręcamy dwa, trzy lub cztery razy (w zależności od długości) i tworzymy świderki.
W misce roztrzepujemy jajko i pędzelkiem smarujemy naszą choinkę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przed około 20 - 22 minuty, grzałka góra - dół. Upieczoną i wystudzoną choinkę posypujemy delikatnie cukrem pudrem.
Przepis dnia
CHOINKA ZROBIONA WŁASNORĘCZNIE MOŻE OZDOBIĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ!!!
Odsłon: 28004
U mnie w domu wszystkim się podobają. Smakują również bardzo dobrze.
Odsłon: 764
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 223
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 99
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 192
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 210
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 223
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 99
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 192
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 210
Składniki
Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na który dajemy pierwszy płat ciasta francuskiego. Nutellę lekko podgrzewamy - tak żeby nie była zbyt gęsta, ale też zbyt lejąca - i smarujemy ciasto francuskie.
Rozwiń drugi arkusz ciasta i przykryj nim arkusz z kremem. Teraz wycinamy nożem trójkątny kształt choinki, robiąc dwa nacięcia na skos. Następnie wykonujemy około 10 nacięć z obu stron trójkąta, tak, by NIE PRZECINAŁY się one na środku. Każdy pasek okręcamy dwa, trzy lub cztery razy (w zależności od długości) i tworzymy świderki.
W misce roztrzepujemy jajko i pędzelkiem smarujemy naszą choinkę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przed około 20 - 22 minuty, grzałka góra - dół. Upieczoną i wystudzoną choinkę posypujemy delikatnie cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 82
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 731