Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewany smażony hermelin"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 290
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4591
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 290
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4591
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Przygotuj nadzienie. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Dymkę umyj i drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki. Dodaj cebulkę i wszystko razem podsmaż jeszcze przez dwie minuty. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłódź. Sałatę umyj, polej sosem i odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ziemniaki obierz i ugotuj.Odcedź i rozgnieć. Następnie dodaj łyżkę masła i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. Na talerz wyłóż wcześniej przygotowany nadziewany ser (patrz poniżej), piure i sałatkę.
Sery rozkrój i troszkę wyżłób. Do schłodzonych pieczarek dodaj grubo posiekane orzechy. Nafaszeruj ser mieszanką i dociśnij drugą połowę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Jajka rozbij na talerz. Dopraw ulubionymi przyprawami. Faszerowany ser panieruj, obtaczając najpierw w mące, potem w ubitym jajku, a na koniec w bułce tartej.
W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej olej. Obsmaż panierowane sery z obu stron do przyrumienienia. Następnie przełóż je na papierową serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz.Źródło: Na żywo