Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wręcz klasyk-sernik Izaura-jest to sernik łatwy, zawsze wychodzi, super smakuje. Masa serowa jest wilgotna, kremowa. Gorąco polecam i zapraszam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 641
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458203
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1590
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2346
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 641
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458203
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1590
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2346
Składniki
Do garnka dajemy wodę, cukier,cukier waniliowy,kakao, masło lub margarynę i gotujemy na małym ogniu mieszając. Gotujemy kilka minut. Ściągamy z ognia i studzimy. Po wystudzeniu dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy też mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy. Pozostałe białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką.
MASA SEROWA Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy miękkie masło i miksujemy o połączenia. Następnie dodajemy ser, mąkę ziemniaczaną i wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy do połączenia.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na jej dno większą część ciasta kakaowego, wyrównujemy, następnie łyżką wykładamy masę serową-wyrównujemy. Następnie resztę ciasta wylewamy robiąc esy floresy na górze ciasta. Sernik pieczemy około 1 godzinę w temp 180 stopni. Potem zostawiamy go do w wyłączonym piekarniku jeszcze na 30 minut.
POLEWA Składniki na polewę dajemy do miski i rozpuszczamy nad kąpielą wodną do połączenia. Polewamy ciasto. Można je posypać wiórkami kokosowymi lub dowolną posypką. Sernik musi postać w lodówce całą noc.
Pięknie się kroi i jest pyszny Bardzo polecam :) i życzę udanych wypieków.