Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Karpatka z pożółkłych kartek. Przepis mam od 44 lat i zawsze doskonale wychodzi.
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 97
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 447
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 97
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 447
Składniki
Blacha okrągła 23 cm. Ja użyłam starego prodiża. Ciasto parzone. 1 szklankę zimnej wody wlać do naczynia, włożyć margarynę. Zagotować dodać przesianą mąkę i intensywnie mieszać. Wystudzić, mieszając. Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą piec w 200 C około 35 minut. Wystudzić.
Krem W szklance mleka ugotować budyń, wystudzić mieszając. Miękkie masło utrzeć dodając żółtka, cukier puder, ugotowany budyń, zapach cytrynowy i sok z cytryny do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Na pierwszy przestudzony placek nałożyć krem, przykryć drugim plackiem. Schłodzić w lodówce. Można posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka bananowo-owsiane ze słonecznikiem bez jajek i cukru
Desery
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Ciasteczka bananowo-owsiane ze słonecznikiem bez jajek i cukru
Proponuję dziś przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka, bez jajek i cukru, bana...
Odsłon: 32
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 97