Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciastka dla niespodziewanych gości, gotowe w kilka minut.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na dowolnej wielkości kwadraty. Na każdy z nich połóż kleksa dżemu. Boki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 220 st.
Do ciastek możesz użyć dżemu o dowolnym smaku.