Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest bardzo łatwy do zrobienia i bardzo smaczny
Świąteczny piernik przekładany, który może długo poleżeć, ale niestety szybko...
Odsłon: 22715
Żeberka w czarnej wędzonej herbacie. Przepis na to danie pochodzi z 248 odcin...
Odsłon: 1526
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 823
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 197
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 823
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 197
Składniki
Robimy ciasto, wszystko wkładamy do garnka, tzn. wlewamy 1/2 szkl.wody, dodajemy 4 łyżki kakao, przyprawe do piernika, 2 szkl.cukru, 4 łyżki miodu, całą kostkę masła, wszystko rozpuszczamy , zagotowujemy. Trzeba tę masę ostudzić.
Bierzemy 5 żółtek , dodajemy 2 szkl. mąki krupczatki, proszek do pieczeni / 2 płaskie łyżeczki / , mieszamy wszystko robotem . Ubijamy białka / 5 szt./ z szczyptą soli na sztywną pianę., i dodajemy tę mase czekoladową do białek , na końcu dodajemy bakalie / uprażone orzechy, pokrojone śliwki i rodzynki./
Pieczemy w temp.180"C . - przez 40-45 min.Polewamy masą , czekolada.Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 27
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 38