Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2018
Najprostsza szarlotka - szarlotka sypana
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, odkroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Dodać cynamon i wymieszać. W osobnej misce wymieszać suche składniki przesianą mąkę, cukier, kaszę manną oraz proszek do pieczenia. Wymieszane suche składniki podzielić na trzy równe części. Dno tortownicy o wielkości 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, boki posmarowałam masłem. Na samym dnie blaszki wsypuje równomiernie jedną cześć suchych składników a na nie wykładam połowę startych jabłek z cynamonem. Kolejno wysypuje suche składniki a na nie pozostałą część jabłek. Na koniec wysypuje ostatnią partię suchych składników. Na tarce jarzynowej ścieram masło i posypuje równomiernie na wierzch ciasta. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piekę przez godzinę. Gotową posypuje cukrem pudrem.