Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1605
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1605
Składniki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, żółtka, sól - łączymy. Konsystencja ciasta - słodka śmietana. Następnie ubijamy białka i delikatnie wtłaczamy do ciasta. Smażymy naleśniki (są bardzo puszyste).
Lekko przestudzone naleśniki smarujemy: na 1/2 naleśnika kładziemy dżem (najsmaczniejsze są z dżemem jagodowym ale ten dobrej jakości jest drogi) a na drugą ubitą śnieżkę i składamy naleśnik na połowę, Na górę również dajemy śnieżkę i ozdabiamy całość plasterkami kiwi.