Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 858
Dodano: 16.05.2014
Odsłon: 4424
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Rodzynki i skórki pomarańczy na dzień przed przygotowaniem naleśników zalewamy rumem.
Robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiany na 30 minut. Smażymy cieńkie naleśniki.
Podgrzewamy śmietanę. Do niej dodajemy odsączone z rumu rodzynki i skórki pomarańczy,cukier, zmielone orzechy i cynamon. Wszystko podgrzewamy. Następnie studzimy i do masy dolewamy połowę rumu.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w ćwiartki. Polewamy resztką rumu oraz obficie polewą czekoladową.
Ps Powstaje ok 8 porcji
Ps 2 Bardzo często naleśniki a la Gundel podaje się jako deser.
Ps 3. Przy wnoszeniu potrawy należy podpalić rum
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

LadyInRed 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Oj, oj, oj tak z rana? Takie smakołyki, a człowiek w pracy! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 16 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Ja najchętniej zjadłabym te nadzienie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 16 maja 2014Zgłoś do usunięcia
W sam raz do kawki ,którą właśnie piję :) Pozdrawiam ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz