Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor.
Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając.
Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.
Bardzo lekkie, orzeźwiające o cytrusowym smaku ciasteczka. Dzieci je uwielbiają!
Odsłon: 814
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 30
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 107
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 25
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 30
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 107
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 25
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 41
Składniki
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor. Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając. Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 43
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 188