Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 835
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 503
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 495
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 835
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 503
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 495
Składniki
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor. Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając. Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.