Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor. Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając. Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.