Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z czekoladą po 2. roku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Umyte i sparzone wrzątkiem jajko wybij na spodek, weź pół i wymieszaj z mlekiem. Dodaj mąkę i szczyptę soli.
Smaż naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, a potem odstaw, by nieco przestygły.
Śmietanę dopraw do smaku niewielką ilością cukru waniliowego. Posmaruj nią naleśniki i zwiń je w ruloniki.
Do rondelka włóż czekoladę i wlej odrobinę mleka. Na wolnym ogniu, przez cały czas mieszając, roztop czekoladę.
Płynnym przysmakiem polej naleśniki. 6. Potrawę serwuj natychmiast, lekko ciepłą.Źródło: Mam dziecko