Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym. Pasują na śniadanie, obiad jak i kolację. Polecam przepis.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię. Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min). Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki. Przekładamy dżemem. Składamy w trójkąty. Podsmażamy na maśle. Smacznego ;)