Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niecodzienne naleśniki, bo bez mąki a w zamian z kaszy manny. Równie smaczne, choć nieco innej konsystencji.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15800
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4780
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15800
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4780
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Składniki
Kaszę manną wsypać do miski. Zalać zimnym mlekiem. Wymieszać składniki i odstawić na około 30 minut aby kasza napęczniała. Po tym czasie dodać do kaszy sól, jajko i cukier waniliowy. Wszystko zmiksować krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Małą patelnię rozgrzać. Przed nalaniem każdej porcji ciasta lekko natłuścić olejem. Nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć krótko z obu stron do lekkiego zarumienienia, po czym wykładać je na talerz. Naleśniki można podać z dowolnymi dodatkami.