Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niecodzienne naleśniki, bo bez mąki a w zamian z kaszy manny. Równie smaczne, choć nieco innej konsystencji.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4285
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423620
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4285
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423620
Składniki
Kaszę manną wsypać do miski. Zalać zimnym mlekiem. Wymieszać składniki i odstawić na około 30 minut aby kasza napęczniała. Po tym czasie dodać do kaszy sól, jajko i cukier waniliowy. Wszystko zmiksować krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Małą patelnię rozgrzać. Przed nalaniem każdej porcji ciasta lekko natłuścić olejem. Nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć krótko z obu stron do lekkiego zarumienienia, po czym wykładać je na talerz. Naleśniki można podać z dowolnymi dodatkami.