Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niecodzienne naleśniki, bo bez mąki a w zamian z kaszy manny. Równie smaczne, choć nieco innej konsystencji.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18325
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6794
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18325
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6794
Składniki
Kaszę manną wsypać do miski. Zalać zimnym mlekiem. Wymieszać składniki i odstawić na około 30 minut aby kasza napęczniała. Po tym czasie dodać do kaszy sól, jajko i cukier waniliowy. Wszystko zmiksować krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Małą patelnię rozgrzać. Przed nalaniem każdej porcji ciasta lekko natłuścić olejem. Nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć krótko z obu stron do lekkiego zarumienienia, po czym wykładać je na talerz. Naleśniki można podać z dowolnymi dodatkami.