Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niecodzienne naleśniki, bo bez mąki a w zamian z kaszy manny. Równie smaczne, choć nieco innej konsystencji.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Kaszę manną wsypać do miski. Zalać zimnym mlekiem. Wymieszać składniki i odstawić na około 30 minut aby kasza napęczniała. Po tym czasie dodać do kaszy sól, jajko i cukier waniliowy. Wszystko zmiksować krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Małą patelnię rozgrzać. Przed nalaniem każdej porcji ciasta lekko natłuścić olejem. Nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć krótko z obu stron do lekkiego zarumienienia, po czym wykładać je na talerz. Naleśniki można podać z dowolnymi dodatkami.