Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niecodzienne naleśniki, bo bez mąki a w zamian z kaszy manny. Równie smaczne, choć nieco innej konsystencji.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4021
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30016
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4021
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30016
Składniki
Kaszę manną wsypać do miski. Zalać zimnym mlekiem. Wymieszać składniki i odstawić na około 30 minut aby kasza napęczniała. Po tym czasie dodać do kaszy sól, jajko i cukier waniliowy. Wszystko zmiksować krótko mikserem, tylko do połączenia składników. Małą patelnię rozgrzać. Przed nalaniem każdej porcji ciasta lekko natłuścić olejem. Nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć krótko z obu stron do lekkiego zarumienienia, po czym wykładać je na talerz. Naleśniki można podać z dowolnymi dodatkami.