Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz serowy według przepisu babci
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Babcia robiła mi takie naleśniki jak byłam mała i chodziłam zbierać jagody do lasu. Ciasto naleśnikowe: do pojemnika malaksera wbiłam jajo i jedno białko- żółtko pójdzie do sera. Dodałam szklankę mąki, szczyptę soli i sporo wody- aż będzie lejące. Ciasto roztrzepane malakserem będzie bardzo puszyste. Farsz: Składniki wrzuciłam do miski, twaróg, śmietana, cukier waniliowy, żółtko i cukier do smaku.
Wszystko wymieszałam malakserem, babcia ucierała :)
Dodałam borówki.
Usmażyłam małe cieniutkie naleśniki. nałożyłam ser w naleśniki i podsmażyłam je na patelni , tak aby ser się zciął. Smacznego :)