Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz serowy według przepisu babci
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
Babcia robiła mi takie naleśniki jak byłam mała i chodziłam zbierać jagody do lasu. Ciasto naleśnikowe: do pojemnika malaksera wbiłam jajo i jedno białko- żółtko pójdzie do sera. Dodałam szklankę mąki, szczyptę soli i sporo wody- aż będzie lejące. Ciasto roztrzepane malakserem będzie bardzo puszyste. Farsz: Składniki wrzuciłam do miski, twaróg, śmietana, cukier waniliowy, żółtko i cukier do smaku.
Wszystko wymieszałam malakserem, babcia ucierała :)
Dodałam borówki.
Usmażyłam małe cieniutkie naleśniki. nałożyłam ser w naleśniki i podsmażyłam je na patelni , tak aby ser się zciął. Smacznego :)