Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne naleśniki z serem i truskawkami to przysmak moich wnuków. Naleśniczki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Robi się je szybki i są proste w wykonaniu.
naczynie na ciasto naleśnikowe, mikser, patelnia , nóż, widelec,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką jednolitą masę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron ( u mnie lubią więcej spieczone). Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy żółtko, cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Każdy naleśnik smarujemy dżemem (smak dowolny) nakładamy ser i składamy lub zwijamy w rulon. Truskawki oczyszczamy ze szypułek, dokładnie płuczemy i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka dodajemy cukier i smażymy tak długo aż puszczą sok. Zdejmujemy i miksujemy. Tak przygotowanym sosem z truskawek polewamy naleśniki.