Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dla moich wspaniałych kochanych wnuków przygotowałam pyszne naleśniki. Naleśniki z serem , śmietaną i czekośliwką takie naleśniki lubią najbardziej.
patelnia, mikser, talerz, widelec, nóż,
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
W wyższym naczyniu miksujemy jajka z mlekiem i wodą, dodając przesianą mąkę i sól. Miksujemy na gładkie jednolite ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto mieszamy i smażymy na delikatnie natłuszczonej gorącej patelni cienkie naleśniki. (gdyby ciasto było za gęste dolać trochę wody a gdyby było za rzadkie dosypać odrobinę mąki). Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem waniliowym, żółtkiem jajka, śmietaną oraz doprawić do smaku cukrem. Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem serowym, zwijać w rulon. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan fiksem. Ubitą śmietaną udekorować naleśnikowe rulony następnie polać śmietanę czeko - śliwką lub polewą czekoladową. Smacznego.