Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe choinki"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Jajka wbij do miski, ubij lub zmiksuj razem z mlekiem, olejem i szczyptą vegety. Porcjami dosypuj przesianą mąkę. Ubijaj dalej, aż otrzymasz gładkie i jednolite ciasto. Odstaw je na kilkanaście minut do zgęstnienia.
Koperek lub natkę opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Rozgrzej suchą patelnię i partiami smaż na niej cienkie naleśniki, wystudź.
Każdy naleśnik posmaruj serkiem czosnkowym. Na nim porozkładaj pokrojoną w plasterki szynkę. Zwiń naleśniki w roladki, pokrój na kawałki. Układaj, tworząc choinki. Dekoruj posiekaną papryką.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety