Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 41
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7473
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154925
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1068
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 519
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 41
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7473
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154925
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1068
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 519
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Zagnieć. Podziel ciasto na cztery części. Każdą rozwałkuj na prostokąt i włóż do oddzielnych natłuszczonych i obsypanych mąką blaszek. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
500 ml mleka 100 g masła po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Do szklanki mleka wsyp obie mąki oraz cukier i jajka. Wymieszaj. Drugą szklankę mleka zagotuj i dolej pierwszą. Całość mieszaj, aż powstanie gładki budyń. Utrzyj go z masłem i przełóż nim upieczone blaty ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.