Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 2047

Dodano:

Odsłon: 1605

Przepyszne połączenie chrupiącego ciasta i budyniowego kremu

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 5 szklanek mleka
  • 3 budynie waniliowe bez cukru
  • 5-6 łyżek cukru
  • 250g masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia lub pieczemy jedna po drugiej :).Ciasto nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 min po tym czasie jeszcze raz nakłuwamy ciasto aby opadło.pieczemy dalej aż do zarumienienia się ciasta ok.15 min.Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia.
    Budynie gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka 5-6 łyżek cukru.Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch ok.3-4 min.Porcjami dodajemy zimny budyń Miksujemy do połączenia się składników.
    Na jeden płat upieczonego ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim płatem ciasta.Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń