Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2371
Dodano: 23.08.2018
Odsłon: 2413
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia lub pieczemy jedna po drugiej :).Ciasto nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 min po tym czasie jeszcze raz nakłuwamy ciasto aby opadło.pieczemy dalej aż do zarumienienia się ciasta ok.15 min.Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia.
Budynie gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka 5-6 łyżek cukru.Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch ok.3-4 min.Porcjami dodajemy zimny budyń Miksujemy do połączenia się składników.
Na jeden płat upieczonego ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim płatem ciasta.Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 23 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Dawno nie robiłam,pycha :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz