Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonki

Napoleonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Napoleonki"

Składniki

  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 500 ml mleka
  • 30 dag cukru pudru
  • 2 cytryny
  • 8 dag budyniu waniliowego w proszku
  • rum
  • po 15 dag masła i dżemu
  • 25 dag winogron
  • mąka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto podziel na pół, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na płaty (20 na 15 cm). Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w 200 st. Z mleka, 10 dag cukru oraz proszku waniliowego ugotuj budyń. Utrzyj go z łyżką rumu i masłem.

  2. Na jednym płacie ciasta rozłóż połowę kremu, oczyszczone owoce i resztę kremu. Przykryj drugim płatem. Posmaruj dżemem, a potem polewą z soku z cytryn, łyżki rumu i reszty cukru pudru.

  3. czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń