Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na płaty (20 na 15 cm). Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w 200 st. Z mleka, 10 dag cukru oraz proszku waniliowego ugotuj budyń. Utrzyj go z łyżką rumu i masłem.
Na jednym płacie ciasta rozłóż połowę kremu, oczyszczone owoce i resztę kremu. Przykryj drugim płatem. Posmaruj dżemem, a potem polewą z soku z cytryn, łyżki rumu i reszty cukru pudru.
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety